مشکلات آموزشی در استان سیستان و بلوچستان

✍ابراهیم منعم زاده
سیستان وبلوچستان یکی از بزرگترین استان‌های کشور ایران است که وسعتی معادل کشور سوریه دارد.
مردم استان سیستان و بلوچستان از قومیتهای سیستانی و بلوچ می‌باشد که تاریخی چند هزار ساله دارد و «نجابت» و «اصالت» از جمله اوصاف بارز مردمان این دیار می‌باشد.
به گزارش سازمان جهانی یونیسف، کودکان بلوچستان از باهوش‌ترین کودکان جهان به شمار می‌روند. استعدادها و ظرفیت‌های فوق‌العاده بالایی در کودکان و نوجوانان این دیار نهفته است، که چه بسا در جاهایی دیگر کمتر قابل مشاهده باشد. اما از آن جایی که کشف استعدادها و شکوفاسازی توانمندی‌ها نیاز به کاوش، تربیت، آموزش و در واقع استعدادیابی دارد، مشکل اساسی در این هنگام هویدا می‌گردد.
 «ضعف سیستم آموزشی در استان»، «نبود امکانات و تجهیزات کافی»، «بی‌سوادی خانواده‌ها»، «فقر»، و «عدم تمکُّن مالی» از جمله مهمترین چالش‌های فراروی «کودکان نوآموز» است.
کودکان و نوجوانان این سرزمین به دلیل فقر خانواده‌ها، مجبورند بهترین بهار یادگیرشان را در زمینه کار و تأمین معاش خانواده سپری کنند.
«بی‌سوادی» و «عدم توانایی» خانواده‌ها برای برنامه‌ریزی صحیح جهت یادگیری و آموزش فرزندان و فرآوری استعدادهایشان از مهمترین عوامل‌ بازماندن کودکان از تحصیل است،
که فرزندان نه تنها از تحصیل باز می‌مانند بلکه چه بسا شکار آسیب‌های اجتماعی نظیر: «اعتیاد»، « روی آوری به سمت شغل‌های کاذب و نادرست» و غیره. می‌گردند
سیستان و بلوچستان بدترین شرایط در بین ۳۱ استان کشور در شاخص‌های آموزشی را دارد. 
به گزارش خبرگزاری مهر، سیستان و بلوچستان «محروم‌ترین» استان کشور در شاخص‌های «آموزشی» است و در کمبود معلم و مدرسه رکورددار در بین ۳۱ استان ایران است.
«عدم رعایت مساوات در استخدام‌ها» را می‌توان از دیگر عواملی برشمرد که تمرکز فرزندان را برای آینده پژوهی سست کرده و چه بسا از تحصیل باز دارد.
بر این اساس نه تنها استعداد کودکان و فرزندان این دیار عملاً سلاخی می‌شود بلکه مشکلات و معضلات اجتماعی افزایش می‌یابد.

*کلید توسعه پایدار: دسترسی به منابع و امکانات نیست  اولین و مهمترین شرط, تربیت صحیح نیروی انسانی است*

وم «بازنگری در سیستم‌های آموزشی با تأکید بر مساوات استخدامی و توجه ویژه نسبت به فرزندان «کم برخوردار» می‌تواند گام مثبتی در راستای توسعه آموزش باشد.
و دیگر اینکه «موسسات خیریه مردم نهاد» و «خیرین مدرسه ساز»،  بلوچستان را اولویت برنامه‌های خویش قرار دهند.

*امید است دست اندرکان و معلمان اموزش و پرورش شهرهای استانم با دلسوزی و ‌همت مضاعف این کمبودی ها را کمرنگ تر نمایند. تا جامعه ایی ایمن و درستکار داشته باشیم*
http://t.me/Tamandehro


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پاورپوینت فصل ۱ حسابداری مدیریت استراتژیک دکتر نمازی نمونه سوالات تستی اکسل همراه با جواب pdf نشاط در مدرسه PGU Programming مجال مهتاب وکتور دکورينه ویکی نویس روزنگار یک پزشک جوان مصیر